MoodBuilders
MoodBuilders
MoodBuilders
MoodBuilders
MoodBuilders
MoodBuilders
MoodBuilders
Virtual Reality

Met de Oculus Rift DK2 is het mogelijk virtueel door uw 3d omgevingen te navigeren. De Oculus volgt de hoofdbeweging en kijkrichting van de gebruiker voor een bijzondere ruimtelijke ervaring.

Ruimtes om in te recreëren, wonen en werken. Wij specialiseren ons in compacte en persoonlijke architectuur waar warmte, natuurbeleving en eenvoud centraal staan.

Tijdelijke, permanente of verplaatsbare architectuur kan ook als een product op de markt gebracht worden. Wij geven vorm aan uw visie en denken mee gedurende de ontwikkeling.

Productontwikkeling

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Architectuur
Real-Time 3d
Animaties
Visualisaties

In een virtueel model is het mogelijk om vanuit elke gewenste positie hoge resolutie beelden te maken, zelfs tijdens het verkennen van je eigen ontwerp.

Videos kunnen in alle vormen en maten gemaakt worden. Inclusief muziek en eventuele teksten / uitleg.

Loop interactief door het model via toetsenbord en muis besturing. Het model wordt omgezet in een computerspel zodat u het zelf kan 'spelen' op elke gewenste locatie. 

MoodBuilders is opgericht door Tim van der Grinten. Met een gecombineerde achtergrond van zowel HBO als Technische Universiteit is onze architectuur gericht op sfeer, emotie en maakbaarheid. 

 

Moodbuilders specialiseert zich in Architectuur. Deze kennis passen wij ook toe in het maken van visualisaties en virtuele game-omgevingen.  Het overbrengen van een sfeer staat centraal in al ons werk.

 

Omdat wij als bureau zowel binnen de architectuur als visualisatie wereld actief zijn ontstaat er vaak een kruisbestuiving waarin de nieuwste technieken ons helpen ideeën verder te brengen.  

 

ir. Tim van der Grinten

Architect, directeur MoodBuilders

 

MoodBuilders

Wij werken samen

 

Als ontwerpbureau zijn we ervan overtuigd dat het belangrijk is om in een vroeg stadium informatie van specialisten in te schakelen. We zijn met name gespecialiseerd in ecologische hout architectuur. Om deze reden hebben we dan ook een directe samenwerking met houtproducenten en constructie bureaus op dit gebied. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe partners en staan open voor gesprekken. Wie weet welke uitdaging we samen aan kunnen gaan!

 

 

 

 

 

 

Wat wij doen

 

In de wereld van ontwerpen, architectuur & product-ontwikkeling wordt het steeds belangrijker om in totaalconcepten te denken. Dit betekent dat we niet enkel 
vanuit het oogpunt van de architect een project kunnen beoordelen. Het gaat om het totale verhaal en wij zien het begeleiden en vormgeven van dit verhaal als één van onze sterke kanten. 

 

Via presentatieboeken, schetsen, maquettes en animaties voegen we sfeer en beeld toe aan de ideeën die u wilt ontwikkelen. Op deze manier kan een idee uitgroeien tot een écht product, gebouw of boek.

 

​Veel van onze projecten zijn gericht op productontwikkeling. Hierin is architectuur niet iets wat op één locatie gerealiseerd wordt, maar juist een toepasbare oplossing voor een specifiek probleem op elke locatie waar vraag is. Deze vraaggestuurde architectuur geeft ons de kans unieke concepten te realiseren. De Trek-in, de nieuwe duurzame trekkershut van Stichting Natuurkampeerterreinen, is hier een voorbeeld van. 

 

Momenteel is MoodBuilders bezig met het ontwikkelen van verplaatsbare één persoons woningen in samenwerking met Heijmans, alsmede het Wildwerken project van Staatsbosbeheer om flexibele werkplekken in de bossen van Nederland te creëren. 

 

2014 is voor MoodBuilders een jaar waarin de product en concept ontwikkeling verder groeit. Momenteel werken we hard aan een verplaatsbaar woonconcept met Heijmans Woningbouw en zijn we samen met Staatsbosbeheer begonnen aan het ontwerpen van flexibele werkplekken in de Nederlandse bossen.

 

In deze projecten zijn we betrokken bij zowel de architectonische, technische uitwerking als de marketing en communicatie. Daarnaast zien we dat veel van deze trajecten samengaan met subsidie aanvragen, klankbordgroeppen en feedback rondes. Met elk project groeit onze ervaring met deze processen en zijn we in staat in een vroeg stadium een route voor uw idee uit te stippelen.

 

 

 

 

Alle door MoodBuilders vervaardigde producten op deze site mogen enkel met toestemming van Tim van der Grinten worden verspreid.

© 2015, Moodbuilders