top of page

ONE woning officieel gepresenteerd!

Naar een ontwerpproces van een klein jaar heeft MoodWorks, samen met Heijmans en GAAF de ONE verplaatsbare woning ontwikkeld! Momenteel zijn we in de afrondende ontwikkelfase van de 2 eerste prototypes.

De woningen zijn speciaal ontwikkeld voor éénpersoons huishoudens (met de optie voor 2). Deze groeiende doelgroep krijgt met de ONE een prachtige, betaalbare woning tot hun beschikking. De woningen zullen als eerste landen op leegstaande bouwlocaties van Heijmans zodat deze geladen kunnen worden voor toekomstig gebruik. Na deze eerste periode verhuizen ze weer naar de volgende omgeving.

Anneke Dalhuisen van Heijmans heeft de ONE officieel aangekondigd op haar blog. Een korte quote en een link!

''Het idee kreeg snel vorm: Heijmans ONE, het verplaatsbare huis voor eenpersoonshuishoudens. Gebouwd met mooie, duurzame materialen, veel binnenhoogte en een eigen terras. Bedoeld voor één persoon, maar met genoeg ruimte voor logees en een tweepersoonsbed. ONE is door prefabricage snel te realiseren en kan, na de start van de definitieve bouw, weer eenvoudig elders worden geplaatst. Zo wordt tijdelijk gebruik toch weer heel duurzaam. Met deze combinatie van kleinschalige maakbaarheid en Hollandse ondernemersgeest willen we de stad vooruit trekken.

''

http://www.overruimte.nl/2014/heijmans-one-we-come-one/

Op 26 maart neemt de ONE woning deel aan de innovatie bootcamp van BouwendNederland!


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
Er zijn nog geen tags.
bottom of page