Heijmans ONE wint de 1e prijs in de Innovation Boost-camp van Bouwend Nederland!!

De prijs is toegekend binnen de categorie 'Bouwen voor de woonbehoeften van de toekomst''

''Bouwbedrijf Heijmans komt met een verplaatsbare eenpersoonswoning: de Heijmans ONE. Dat meldt het bedrijf op haar blogsiteoverruimte.nl. In 2013 waren er in Nederland 2,8 miljoen eenpersoonshuishoudens. Naar verwachting komen er tot 2050 nog 200.000 bij.Duurzame materialenEr is volgens Heijmans veel behoefte aan woningen voor eenpersoonshuishoudens, maar de woningmarkt in de steden zit op slot. De woningen van Heijmans ONE zijn op tijdelijk braakliggende gronden in de stad te plaatsen en kunnen dan verhuurd worden. De woningen worden met duurzame materialen gebouwd, krijgen veel binnenhoogte en een eigen terras. Er is ruimte voor logees en een tweepersoonsbed. ONE is dankzij prefabricage snel te realiseren en kan eenvoudig verplaatst worden. Het casco is van massief hout en het huis wekt zijn eigen energie op met pv-panelen.PrototypesVoor de zomer zijn de eerste twee prototypes gereed. Deze zullen op het terrein van SPARK in Rosmalen geplaatst worden. De huurprijs wordt maximaal 700 euro per maand.Innovatie Boost MarktHet idee van Heijmans werd op 26 maart uit ruim 40 inzendingen gekozen als een van de 3 winnaars tijdens de Innovatie Boost Markt. Deze markt is een initiatief van Bouwend Nederland om ideeën in de bouwsector te versnellen en ondersteunen. Op 23 mei, tijdens de Dag van de Bouw, strijden de drie ideeën om de eindzege.''

http://www.bouwendnederland.nl/e-vitrine

http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2014/03/27/Heijmans-One-winnaar-Innovatie-Boostcamp

http://bouwwereld.nl/nieuws/heijmans-introduceert-mobiele-eenpersoonswoning/

#innovationboostcampbouwendnederlandheijmansone

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
Er zijn nog geen tags.