top of page

Heijmans ONE genomineerd voor de Dutch Design Awards 2015!


De selectiecommissie van de Dutch Design Award heeft de Heijmans ONE uitgeroepen tot een van de finalisten in de categorie ‘Habitat’. Heijmans ONE, het verplaatsbare huis voor éénpersoonshuishoudens, is een idee en initiatief van Heijmans. Het ontwerp is van Moodbuilders Architecture. Op 24 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de Awardshow van de Dutch Design Week in Eindhoven.

Heijmans ONE neemt het in de eindstrijd op tegen Agora 2014 Espace Public (Inside Outside), het Paviljoen van Bahrein (Anne Holtrop), Pani Ambachtsschool (Schilderscholte Architecten) en het plafond van de Markthal (Arno & Iris / MVRDV).

Selectiecommissie

De categorie ‘Habitat’ behandelt ontwerp en inrichting van de private en openbare ruimte die de kwaliteit van leven ten goede komt. Heijmans ONE raakt binnen deze categorie meerdere relevante onderwerpen. Zo citeert de selectiecommissie:

“Dit project behandelt braakliggende terreinen zonder bestemming, de toename in het aantal eenpersoonshuishoudens en het gebrek aan betaalbare woningen. Doordat de initiator zelf een ontwikkelaar is, draagt deze ook de zorg voor wat er na oplevering met de woningen gebeurt. Een gedurfd project, dat gemeenten uitdaagt anders te kijken naar de regels met betrekking tot huisvesting."

Meer informatie: http://heijmans.nl/nl/nieuws/heijmans-one-genomineerd-voor-dutch-design-award/


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
Follow Us
Er zijn nog geen tags.
bottom of page