top of page

Onze Filosofie

Iedere opdrachtgever, gebruiker, locatie en functie vraagt om een specifiek ontwerp, maar eigenlijk draait het in ieder project om het thuisgevoel; een gevoel dat is verbonden aan activiteiten die de toekomstige bewoners graag afzonderlijk of samen ondernemen. De activiteiten kunnen variëren van hobby’s zoals koken, films kijken of lezen tot het kunnen steengrillen met vrienden in de tuin. Deze momenten brengen geluk in ons leven. We ontwerpen ruimtes die daarin voorzien en inspelen op mogelijke veranderingen in de toekomst. Bij ieder project is het voor ons als ontwerpers de uitdaging om het verhaal van de opdrachtgever in ons op te nemen, zodat het ontwerp uw bijzondere momenten doet ontstaan. Uw unieke verhaal is onze bron van inspiratie.

 

Bron:

Artikel Trouw

Alle door MoodWorks vervaardigde producten op deze site mogen enkel met toestemming van Tim van der Grinten worden verspreid.

© 2014, MoodWorks Architecture

Waar MoodBuilders begon

Na het realiseren van een reeks compacte vakantiewoningen uit gerecyclede materialen in samenwerking met o.a. de Technische Universiteit Eindhoven, hebben wij besloten om onze kennis verder te ontwikkelen binnen MoodWorks Architecture. Met betaalbare kleinschalige recreatie-architectuur als startpunt hebben we een werkmethode ontwikkeld waarin duurzaamheid niet hoofdzakelijk is gebaseerd op het gebruik van technische installaties; juist het teruggaan naar een goed doordacht, integraal ontwerp is belangrijk om tot een duurzaam en economisch haalbaar gebouw te komen. MoodBuilders is een jong en betrokken ontwerpteam dat elke opgave met persoonlijke passie benadert. Wij laten ons graag meevoeren in de woonideeën van de opdrachtgever en zien het als onze taak om deze samen met de opdrachtgever te ontwikkelen tot een échte woonruimte die al als thuis voelt voordat de realisatie is voltooid.

 

Ons handschrift

We werken in sferen. Schetsen, tekeningen, maquettes, 3D visualisaties en video’s helpen ons de juiste voor u te ontwikkelen. Via ontwerpworkshops waarin we met de opdrachtgever samen ontwerpen kweken we teamgevoel en een traject dat gericht is op een positieve en opbouwende ervaring voor iedereen. Om dit vast te leggen ronden wij elke fase af met een zorgvuldig opgemaakt ontwerpboek. In onze werkwijze vormen we één team dat gezamenlijk voor de realisatie van uw woning gaat.

 

Hoe wij graag werken

Wij geloven dat het beste resultaat kan worden bereikt als we samen werken; de opdrachtgever legt niet alleen ideeën bij ons neer, maar we gaan samen in gesprek om de doelen en ambities helder te stellen. Deze vertalen wij naar ruimtelijke concepten en varianten. In overleg bepalen we hoe het ontwerpproces zich zal vervolgen. We vragen een actieve houding van een opdrachtgever, waardoor al tijdens het ontwerpproces een gevoel van binding ontstaat met de toekomstige woning. Als ontwerpers doen wij meer dan alleen ontwerpen. Bouwen is een omvangrijk traject, van het eerste idee tot aan het uiteindelijke resultaat. Wij maken dit proces eenvoudiger door de juiste vragen te stellen, mee te denken en de opdrachtgever te begeleiden bij het ontwerp- en bouwproces tot aan de oplevering van het nieuwe huis.

 

Hebben wij een specifieke stijl?

We zoeken altijd naar de bijzondere momenten waarin Architectuur tot leven komtDe avondzon in de zomer, het warme vuur in de woonkamer tijdens de winterdagen en de prachtige kleuren van de natuur in de herfst met het licht vergrijsde hout van de woning.

 

De ontwerpen van MoodWorks Architecture worden niet gekenmerkt door een bepaalde stijl, maar juist door flexibele concepten die inspelen op de wensen en persoonlijke motivatie van de opdrachtgever en de kavel waar de toekomstige woning zal worden gebouwd. Hoewel de ontwerpen een grote diversiteit kennen wat betreft hun verschijningsvorm, locatie en gebruik, zijn er toch terugkerende thema's aanwezig in de ontwerpen: het ingekaderde landschap en de beleving van de seizoenen, knusse zithoeken, slim ruimtegebruik, aardse kleuren en eerlijk materiaalgebruik.

 

 

 

Wij werken in samenwerkingsverbanden

Wij geloven dat de kwaliteit van het uiteindelijke bouwwerk en de rust voor de opdrachtgever gedurende het hele traject zo maximaal mogelijk zijn als er aan zo veel mogelijk aspecten gedacht wordt vóórdat er daadwerkelijk wordt gebouwd. We hebben een goed samenwerkingsverband met meerdere partijen, die allemaal op hun eigen vakgebied kunnen bijdragen aan het creëren van een integraal ontwerp. 

 

We werken geregeld samen met Van der Maazen duurzame ontwikkeling en ARCOS houtconstructies, maar staan ook zeker open voor nieuwe samenwerkingen. Uiteraard worden samenwerkingen alleen aangegaan wanneer de opdrachtgever zich daar ook prettig bij voelt. MoodWorks Architecture is opgericht vanuit de visie dat bouwen in een teamverband moet gebeuren en dat daar zowel de opdrachtgever, als andere partijen met verschillende specialisaties binnen de bouw bij betrokken zijn. De architect is niet enkel de ontwerper van de te bouwen woning. De architect is een teamlid die met alle andere partijen in het bouwproces overlegt en alle input samen brengt tot een integraal ontwerp, waarin de kwaliteit voor de eindgebruiker voorop staan.

 

 

 

De Trek-in als startpunt

Wij hebben de ambitie om een gebouw niet alleen aan de wetgeving te laten voldoen, maar het écht een verantwoorde toevoeging aan de leefomgeving te laten zijn. Elk ontwerp brengt ons een stap dichter bij dit doel. Hoewel de Trek-in geen particuliere woningbouw is, maar een vakantiewoning die in serie wordt geproduceerd, is dit project de basis geweest van onze visie om duurzaam te bouwen en is het een voorbeeld van hoe de omgeving bij de binnenruimte wordt betrokken, hoe seizoenen beleefbaar worden en hoe de leefruimte en ruimtebeleving maximaal kunnen zijn met een minimaal aantal vierkante meters. De Trek-in is gerealiseerd met hergebruik van materialen die afkomstig zijn uit sloopprojecten. Deze materialen worden vaak verbrand, al dan niet met terugwinning van energie, maar worden voor de Trek-in nogmaals toegepast met behoud van hun karakteristieke eigenschappen. De Trek-in ziet er uit als nieuw, maar bijna alles in het gebouwtje is al meer dan 50 jaar oud. Middels een certificaat leert de gebruiker over de oorsprong van de materialen, waardoor iedere Trek-in de gebruiker een verhaal meegeeft.

 

 

 

 

 

Onze visie op duurzaamheid

Duurzaam bouwen is voor ons de standaard; het zou bij ieder project vanzelfsprekend moeten zijn. We voelen ons als architecten verantwoordelijk voor de gebouwde omgeving en zien het niet als primair doel om gebouwen te realiseren, maar om ruimtes te creëren die mensen faciliteren en inspireren. De duurzaamheid blijkt dan ook uit technische aspecten, maar zeker net zo sterk uit het ontwerp; een gebouw moet de kansen uit de omgeving optimaal benutten en moet vooral een prettige ruimte bieden waarin de opdrachtgever zich thuis voelt, nu en over vele jaren nog steeds. We geven het gebouw als het ware een langere houdbaarheidsdatum, wat het bouwen van uw eigen woning ook economisch aantrekkelijk maakt. Samen met ARCOS houtconstructies realiseren we architectuur in hout; energie-neutraal, cradle to cradle, composteerbaar en recyclebaar; het zou biologische architectuur genoemd kunnen worden. Wij verkennen de grenzen van toekomstbestendig bouwen.

 

bottom of page